31 березня 2023

Повідомлення про проведення чергових загальних зборів акціонерів 28.04.23

 ПОВІДОМЛЕННЯ

про проведення чергових загальних зборів акціонерів шляхом опитування (дистанційно)

 

Приватне акціонерне товариство «ПМК «Волинь» (код ЄДРПОУ 03566498, вул. Електроапаратна, 4, м. Луцьк, Волинська область, 43020) повідомляє про проведення чергових загальних зборів акціонерів, які відбудуться «28» квітня 2023 року шляхом опитування (дистанційно) за допомогою взаємодії з Центральним депозитарієм при проведенні дистанційних загальних зборів акціонерів ПрАТ «ПМК «Волинь», дата завершення голосування 28.04.2023 р..

Перелік акціонерів, які мають право на участь у проведенні зборів буде складений станом на 23 годину 25 квітня 2023 року.

Бюлетені для голосування у вільному для акціонерів доступі будуть розміщені 18.04.2023 р. на власному веб-сайті http://pmkvolyn.blogspot.com. Бюлетені для голосування будуть надсилатися депозитарною установою після 11.00 год. 18.04.2023 р.

Бюлетені приймаються виключно до 18-00 28.04.2023 р.

 

Проєкт порядку денного: 

1. Розгляд звіту виконавчого органу за 2021-2022 роки. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту.

2. Звіт Наглядової ради Товариства за 2021-2022 роки. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Наглядової ради.

3. Затвердження річних звітів товариства за 2021-2022 роки.

4. Затвердження порядку розподілу прибутку Товариства з урахуванням вимог, передбачених законом, за 2021-2022 роки.

5. Внесення змін до Статуту ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ПМК «ВОЛИНЬ» шляхом затвердження його в новій редакції. Визначення уповноваженої особи на підписання нової редакції Статуту товариства та на здійснення дій з державної реєстрації Статуту.

Існує взаємозв’язок між третім і четвертим питаннями, включеними до проєкту порядку денного.


Проєкти рішень з питань порядку денного

для чергових загальних зборів акціонерів ПрАТ ПМК Волинь

 

З питання 1 “Затвердити звіт виконавчого органу  про результати фінансово-господарської діяльності Товариства за 2021 - 2022 рр. Роботу правління в 2021-2022 роках вважати задовільною".

З питання 2 "Затвердити звіт Наглядової ради Товариства за 2021 - 2022 рр. Роботу наглядової ради у 2021-2022 роках вважати задовільною".

З питання 3 Затвердити річні звіти товариства за 2021-2022 роки".

З питання 4 “Затвердити порядок розподілу прибутку Товариства з урахуванням вимог, передбачених законом, за 2021-2022 роки наступним чином: отриманий прибуток направити на розвиток діяльності товариства, дивіденди не виплачувати"

З питання 5 “Затвердити Статут  ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ПМК «ВОЛИНЬ» у новій редакції.  Уповноважити Голову зборів та секретаря зборів  на підписання Статуту у новій редакції та доручити голові правління Стаховій Т.Л.  вчиняти дії, пов’язані з державною реєстрацією Статуту Товариства у новій редакції.

Існує взаємозв’язок між третім і четвертим питаннями, включеними до проєкту порядку денного.

Адреса веб-сайту, на якому розміщена необхідна інформація щодо зборів: http://pmkvolyn.blogspot.com.

Порядок ознайомлення акціонерів з матеріалами, з якими вони можуть ознайомитися під час підготовки до загальних зборів: під час підготовки до загальних зборів, акціонери Товариства мають право ознайомитись з документами, необхідними для прийняття рішень з питань порядку денного. Ознайомлення з матеріалами відбувається від дати надіслання акціонерам даного повідомлення до дати проведення загальних зборів шляхом направлення запиту.

Адреса електронної пошти: 43020ml@gmail.com, на яку акціонер може направити запит щодо ознайомлення з матеріалами під час підготовки до загальних зборів та/або запитання щодо проєкту порядку денного загальних зборів або порядку денного загальних зборів та/або направити пропозиції до порядку денного загальних зборів та проєктів рішень.

Запит акціонера на ознайомлення з документами, необхідними акціонерам для прийняття рішень з питань порядку денного, має бути підписаний кваліфікованим електронним підписом такого акціонера та/або іншим засобом електронної ідентифікації, що відповідає вимогам, визначеним Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, та направлений на адресу електронної пошти, зазначену в повідомленні про проведення загальних зборів. У разі отримання належним чином оформленого запиту від акціонера, особа, відповідальна за ознайомлення акціонерів з відповідними документами, направляє такі документи на адресу електронної пошти акціонера, з якої направлено запит із засвідченням документів кваліфікованим електронним підписом та/або іншим засобом електронної ідентифікації, що відповідає вимогам, визначеним Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Відповідальна особа за ознайомлення з документами – голова правління Стахова Т.Л.

Контактний номер телефону: +38 (099)7328795.

Інформація про  права, надані акціонерам відповідно до вимог статей 27 і 28 Закону України "Про акціонерні товариства", якими вони можуть користуватися після отримання повідомлення про проведення загальних зборів, а також строк, протягом якого такі права можуть використовуватися:


Стаття 27. Права акціонерів - власників простих акцій

1. Кожною простою акцією акціонерного товариства її власнику - акціонеру надається однакова сукупність прав, включаючи права на:

1) участь в управлінні товариством;

2) отримання дивідендів;

3) отримання у разі ліквідації товариства частини його майна або вартості частини майна товариства;

4) отримання інформації про господарську діяльність товариства.

Одна проста голосуюча акція товариства надає акціонеру один голос для вирішення кожного питання на загальних зборах, крім випадків проведення кумулятивного голосування.

Акціонери - власники простих акцій товариства можуть мати й інші права, передбачені законодавством та статутом акціонерного товариства.

2. Якщо інше не передбачено статутом акціонерного товариства, судові витрати та інші витрати, понесені акціонером у зв’язку з поданням в інтересах такого товариства позову про відшкодування збитків, заподіяних акціонерному товариству його посадовими особами, відшкодовуються таким товариством незалежно від результатів розгляду справи в суді.

 

Відповідно до Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 06.03.2023  № 236 «Про затвердження Порядку скликання та проведення дистанційних загальних зборів акціонерів» акціонери мають права щодо ознайомлення з документами під час підготовки до загальних зборів, а також щодо пропозицій до порядку денного загальних зборів, передбачені наведеними нижче нормами

Розділ XI. Пропозиції до проєкту порядку денного загальних зборів

47. Кожний акціонер має право внести пропозиції щодо питань, включених до проєкту порядку денного загальних зборів, а також щодо нових кандидатів до складу органів товариства, кількість яких не може перевищувати кількісного складу кожного з органів.

Наглядова рада або рада директорів має право внести пропозиції щодо питань, включених до проєкту порядку денного загальних зборів, якщо інше не передбачено статутом акціонерного товариства.

48. Пропозиції вносяться не пізніше ніж за двадцять днів до дати проведення загальних зборів акціонерів, а щодо кандидатів до складу органів акціонерного товариства - не пізніше ніж за сім днів до дати проведення загальних зборів акціонерів.

49. Пропозиції щодо включення нових питань до проєкту порядку денного повинні містити відповідні проєкти рішень з цих питань (крім кумулятивного голосування).

Пропозиції щодо кандидатів у члени наглядової ради акціонерного товариства мають містити інформацію про те, чи є запропонований кандидат представником акціонера (акціонерів), або про те, що кандидат пропонується на посаду члена наглядової ради - незалежного директора.

Пропозиції стосовно кандидатів у члени ради директорів мають містити інформацію про те, що кандидат пропонується на посаду члена ради директорів - виконавчого, невиконавчого або незалежного директора (незалежного невиконавчого директора).

50. Інформація, визначена у пропозиціях щодо кандидатів у члени наглядової ради або ради директорів акціонерного товариства відповідно до пункту 49 цього розділу, обов'язково включається до бюлетеня для кумулятивного голосування навпроти прізвища відповідного кандидата.

51. Пропозиція до проєкту порядку денного загальних зборів направляється із зазначенням реквізитів акціонера, який її вносить, кількості, типу та/або класу належних йому акцій, змісту пропозиції, що може включати нові питання до проєкту порядку денного та/або нові проєкти рішень, а також кількості, типу та/або класу акцій, що належать кандидату, який пропонується таким акціонером до складу органів акціонерного товариства. Пропозиція до проєкту порядку денного загальних зборів може бути направлена акціонером у вигляді електронного документу із засвідченням його кваліфікованим електронним підписом акціонера (та/або іншим засобом електронної ідентифікації, що відповідає вимогам, визначеним Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку) на адресу електронної пошти, зазначену в повідомленні про проведення загальних зборів.

52. Особа, яка скликає загальні збори, приймає рішення про включення пропозицій (нових питань порядку денного та/або нових проєктів рішень до питань порядку денного) до проєкту порядку денного та затверджує порядок денний не пізніше ніж за п'ятнадцять днів до дати проведення загальних зборів, а щодо кандидатів до складу органів акціонерного товариства - не пізніше ніж за чотири дні до дати проведення загальних зборів.

53. Пропозиції акціонерів (акціонера), які сукупно є власниками 5 або більше відсотків акцій, а також пропозиції наглядової ради або ради директорів (якщо такі пропозиції можуть бути надані відповідно до статуту акціонерного товариства) підлягають обов'язковому включенню до проєкту порядку денного загальних зборів. У такому разі рішення особи, яка скликає загальні збори, про включення питання до проєкту порядку денного не вимагається, а пропозиція вважається включеною до проєкту порядку денного, якщо вона подана з дотриманням вимог цього Порядку.

Проєкти рішень з питань, включених до порядку денного загальних зборів, запропоновані акціонерами, які володіють 5 і більше відсотками акцій товариства, розміщуються на веб-сайті товариства або у випадку скликання загальних зборів акціонерами - на веб-сайті, визначеному такими акціонерами (крім приватного акціонерного товариства, 100 відсотків акцій якого прямо або опосередковано належать одній особі), та у базі даних особи, яка провадить діяльність з оприлюднення регульованої інформації від імені учасників ринків капіталу та професійних учасників організованих товарних ринків, протягом двох робочих днів після їх отримання товариством.

54. У разі подання акціонером пропозиції до проєкту порядку денного загальних зборів акціонерів щодо дострокового припинення повноважень голови колегіального виконавчого органу (особи, яка здійснює повноваження одноосібного виконавчого органу) або члена ради директорів - головного виконавчого директора одночасно обов'язково подається пропозиція щодо кандидатури для обрання голови колегіального виконавчого органу акціонерного товариства (особи, яка здійснює повноваження одноосібного виконавчого органу), члена ради директорів - головного виконавчого директора або призначення особи, яка тимчасово здійснюватиме його повноваження.

55. Пропозиції акціонерів до проєкту порядку денного загальних зборів вносяться лише шляхом внесення нових проєктів рішень з питань, включених до проєкту порядку денного, та нових питань разом з проєктами рішень з цих питань, а також шляхом включення запропонованих акціонерами кандидатів до складу органів акціонерного товариства до списку кандидатів, що виносяться на голосування на загальних зборах. Товариство не має права вносити зміни до запропонованих акціонерами питань, проєктів рішень або інформації про кандидатів до складу органів акціонерного товариства.

56. Рішення про відмову у включенні до проєкту порядку денного загальних зборів пропозиції акціонерів (акціонера), які сукупно є власниками 5 або більше відсотків акцій, пропозиції комітету з питань призначень наглядової ради або ради директорів може бути прийнято виключно у разі:

1) недотримання строку, встановленого пунктом 48 цього розділу;

2) неповноти даних, передбачених пунктами 4951 та 54 цього розділу.

Рішення про відмову у включенні до проєкту порядку денного загальних зборів пропозицій акціонерів (акціонера), яким належать менше 5 відсотків акцій, може бути прийнято з підстав, передбачених абзацом другим та/або третім цього пункту, у разі неподання акціонерами жодного проєкту рішення із запропонованих ними питань порядку денного та з інших підстав, визначених статутом акціонерного товариства та/або положенням про загальні збори акціонерів.

57. Пропозиція акціонера до проєкту порядку денного загальних зборів та мотивоване рішення про відмову у включенні пропозиції надсилаються акціонеру в письмовій формі тим самим способом, що було використано акціонером для подання пропозиції.

58. У разі внесення змін до проєкту порядку денного загальних зборів акціонерів особа, яка скликає загальні збори, не пізніше ніж за десять днів до дати їх проведення повідомляє акціонерів про відповідні зміни у той самий спосіб та тих самих осіб, яким було надіслано повідомлення про проведення загальних зборів. Повідомлення також повинно містити інформацію про взаємозв'язок між визначеними питаннями, включеними до порядку денного, а також про неможливість підрахунку голосів та прийняття рішення з одного визначеного питання порядку денного у разі неприйняття рішення або прийняття взаємовиключного рішення з попереднього (одного з попередніх) визначеного питання порядку денного.

Публічне акціонерне товариство також надсилає повідомлення з проєктом порядку денного та проєктами рішень з кожного питання, включеного до проєкту порядку денного загальних зборів, оператору організованого фондового ринку, на якому цінні папери товариства допущені до торгів, і не пізніше ніж за десять днів до дати проведення загальних зборів розміщує на своєму веб-сайті або у випадку скликання загальних зборів акціонерами - на веб-сайті, визначеному такими акціонерами, інформацію про зміни у порядку денному загальних зборів.

59. Вимоги цього Розділу не застосовуються у випадку скликання позачергових загальних зборів акціонерів за скороченою процедурою відповідно до розділу VII цього Порядку.

Розділ XII. Представник акціонера на загальних зборах

60. Представником акціонера на загальних зборах може бути фізична особа або уповноважена особа юридичної особи, а також уповноважена особа держави чи територіальної громади.

Представником акціонера - фізичної чи юридичної особи на загальних зборах може бути інша фізична особа або уповноважена особа юридичної особи, а представником акціонера - держави чи територіальної громади - уповноважена особа органу, що здійснює управління об'єктами державної власності чи об'єктами комунальної власності.

61. Акціонер має право призначити свого представника безстроково або на певний строк.

62. Довіреність на право участі та голосування на загальних зборах, видана фізичною особою, посвідчується нотаріусом або іншими посадовими особами, які вчиняють нотаріальні дії, а також може посвідчуватися депозитарною установою у порядку, встановленому абзацами третім - восьмим цього пункту (у разі оформлення довіреності у вигляді електронного документу) або розділом VIII Положення про провадження депозитарної діяльності, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 23 квітня 2013 року № 735, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 червня 2013 року за № 1084/23616 (у разі оформлення довіреності у вигляді паперового документу). Довіреність на право участі та голосування на загальних зборах від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами.

Представник акціонера може отримувати від нього перелік питань порядку денного загальних зборів з інструкцією щодо голосування з цих питань (завдання на щодо голосування), яка є невід'ємною частиною довіреності на право участі та голосування на загальних зборах. Під час голосування на загальних зборах представник повинен голосувати відповідно до завдання щодо голосування. Якщо представник акціонера не має завдання щодо голосування, він здійснює голосування на загальних зборах на свій розсуд.

Депозитарні установи посвідчують довіреності на право участі та голосування на загальних зборах у вигляді електронного документу виключно від фізичних осіб, що є депонентами цієї депозитарної установи, та за умови обліку акцій відповідного акціонерного товариства в депозитарній установі на рахунку в цінних паперах такого депонента.

Для посвідчення довіреності на право участі та голосування на загальних зборах у вигляді електронного документу депозитарна установа здійснює наступні дії:

перевіряє дійсність кваліфікованого електронного підпису акціонера та/або іншого засобу електронної ідентифікації, що відповідає вимогам, визначеним Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, яким засвідчений електронний документ довіреності на право участі та голосування на загальних зборах, та зберігає відповідний протокол перевірки;

перевіряє зміст довіреності на право участі та голосування на загальних зборах, оформленої у вигляді електронного документу та отриманої від акціонера. У довіреності на право участі та голосування на загальних зборах мають бути чітко визначені юридичні дії, які має право вчинити повірений (повірені). За своєю суттю та змістом зазначені юридичні дії не можуть виходити за межі дій, вчинення яких є необхідним для участі та голосування на загальних зборах;

посвідчує довіреність на право участі та голосування на загальних зборах, оформлену у вигляді електронного документу та отриману від акціонера, кваліфікованим електронним підписом та/або іншим засобом електронної ідентифікації, що відповідає вимогам, визначеним Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, керівника депозитарної установи або іншої уповноваженої ним особи (далі - уповноважена особа депозитарної установи).

Посвідчені депозитарною установою довіреності на право участі та голосування на загальних зборах у вигляді електронних документів підлягають реєстрації в Журналі обліку посвідчених довіреностей на право участі та голосування на загальних зборах, що ведеться відповідною депозитарною установою.

63. Акціонер має право видати довіреність на право участі та голосування на загальних зборах декільком своїм представникам.

У разі подання бюлетенів декількома представниками депонента, здійснюється ідентифікація та реєстрація того представника, довіреність якому була видана пізніше.

Якщо для участі в загальних зборах шляхом направлення бюлетенів для голосування здійснили декілька представників акціонера, яким довіреність видана одночасно, для участі в загальних зборах допускається той представник, який надав бюлетень першим.

Видача довіреності на право участі та голосування на загальних зборах не виключає право участі на цих загальних зборах акціонера, який видав довіреність, замість свого представника.

Акціонер має право у будь-який час до закінчення строку, відведеного для голосування на загальних зборах відкликати чи замінити свого представника на загальних зборах, повідомивши про це товариство та депозитарну установу, яка обслуговує рахунок в цінних паперах такого акціонера, на якому обліковуються належні акціонеру акції товариства, або взяти участь у загальних зборах особисто.

Повідомлення акціонером про заміну або відкликання свого представника може здійснюватися за допомогою засобів електронного зв'язку відповідно до законодавства про електронний документообіг.

64. Особа, яку акціонер має намір уповноважити на участь у загальних зборах (далі - потенційний представник), повинна завчасно повідомити такого акціонера про наявність у неї конфлікту інтересів, пов'язаного з реалізацією права голосу, та надати інформацію, передбачену цим пунктом, при цьому особа вважається такою, що має конфлікт інтересів, якщо вона, зокрема, є:

1) власником контрольного пакета акцій такого акціонерного товариства або іншою особою, яка перебуває під контролем такого власника;

2) членом виконавчого органу або наглядової ради, ради директорів:

такого акціонерного товариства;

юридичної особи - іншого акціонера, який є власником контрольного пакета акцій такого акціонерного товариства;

юридичної особи, яка перебуває під контролем власника контрольного пакета акцій такого акціонерного товариства;

3) працівником або ключовим партнером з аудиту будь-якої з таких юридичних осіб:

такого акціонерного товариства;

юридичної особи - іншого акціонера, який є власником контрольного пакета акцій такого акціонерного товариства;

юридичної особи, яка перебуває під контролем власника контрольного пакета акцій такого акціонерного товариства;

4) особою, пов'язаною родинними відносинами з будь-якою фізичною особою, зазначеною у підпунктах 1 - 3 цього пункту.

Потенційний представник у передбачених цим пунктом випадках повинен надати акціонеру інформацію про будь-які факти, які мають значення для прийняття акціонером рішення, пов'язаного з оцінкою ризику того, що така особа діятиме в інших інтересах, ніж інтереси акціонера, під час участі у загальних зборах.

Потенційний представник, який отримав довіреність, повинен відмовитися від представництва у разі невиконання вимог цього пункту.

65. Потенційний представник може отримати довіреність від більше ніж одного акціонера без обмеження кількості представлених таким чином акціонерів. Потенційний представник, який отримав довіреності від кількох акціонерів, може обрати різні варіанти голосування за кожного акціонера, якого він представляє.

 

Порядок участі та голосування на загальних зборах визначені нижченаведеними положеннями  

Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 06.03.2023  № 236 «Про затвердження Порядку скликання та проведення дистанційних загальних зборів акціонерів».

Розділ XVI. Спосіб голосування

91. Кожен акціонер - власник акцій має право реалізувати своє право на управління товариством шляхом участі у загальних зборах та голосування шляхом направлення бюлетенів на адресу електронної пошти депозитарної установи, яка обслуговує рахунок в цінних паперах такого акціонера, на якому обліковуються належні акціонеру акції акціонерного товариства.

92. Голосування на загальних зборах з питань порядку денного проводиться виключно з використанням бюлетенів для голосування - бюлетеня для кумулятивного голосування (з питань порядку денного, голосування за якими здійснюється шляхом кумулятивного голосування), бюлетеня для голосування з питань обрання органів товариства (крім кумулятивного голосування), бюлетеня для голосування (щодо інших питань порядку денного, крім обрання органів товариства), бюлетеня для голосування власників привілейованих акцій товариства.

93. Дата початку голосування акціонерів з відповідних питань порядку денного та дата закінчення голосування акціонерів визначаються відповідно до пункту 79 цього Порядку.

94. Бюлетень для голосування (крім бюлетеня для кумулятивного голосування) повинен містити:

1) повне найменування акціонерного товариства та ідентифікаційний код юридичної особи;

2) дату проведення загальних зборів;

3) дату і час початку та завершення голосування;

4) питання, винесене на голосування, та проєкт (проєкти) рішення з цього питання. У бюлетені для голосування власників привілейованих акцій товариства зазначаються лише питання, винесені на голосування, та проєкт (проєкти) рішення кожного із питань, включених до порядку денного загальних зборів, та щодо яких власники привілейованих акцій товариства мають право голосу;

5) варіанти голосування за кожний проєкт рішення (написи "за" та "проти");

6) застереження про те, що бюлетень має бути підписаний акціонером (представником акціонера) та має містити реквізити акціонера (представника акціонера) та найменування юридичної особи у разі, якщо вона є акціонером. За відсутності таких реквізитів і підпису бюлетень вважається недійсним;

7) реквізити акціонера та його представника (за наявності) та кількості голосів, що належать акціонеру.

Єдиний бюлетень для голосування з питань обрання органів товариства (крім кумулятивного голосування) / бюлетень для голосування (щодо інших питань порядку денного, крім обрання органів товариства) / бюлетень для голосування власників привілейованих акцій товариства складається щодо всіх питань порядку денного загальних зборів за відповідною категорією питань).

95. У разі проведення кумулятивного голосування бюлетень для кумулятивного голосування повинен містити:

1) повне найменування товариства та ідентифікаційний код юридичної особи;

2) дату проведення загальних зборів;

3) дату і час початку та завершення голосування;

4) загальну кількість членів органу акціонерного товариства, що обираються шляхом кумулятивного голосування (щодо кожного із питань порядку денного, голосування за якими здійснюється шляхом кумулятивного голосування);

5) перелік кандидатів у члени органу товариства із зазначенням інформації про них відповідно до вимог, встановлених Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (щодо кожного із питань порядку денного, голосування за якими здійснюється шляхом кумулятивного голосування);

6) місце для зазначення акціонером (представником акціонера) кількості голосів, яку він віддає за кожного кандидата (щодо кожного із питань порядку денного, голосування за якими здійснюється шляхом кумулятивного голосування);

7) застереження про те, що бюлетень має бути підписаний акціонером (представником акціонера) та має містити реквізити акціонера (представника акціонера). За відсутності таких реквізитів і підпису бюлетень вважається недійсним;

8) зазначення реквізитів акціонера та його представника (за наявності) та кількості голосів, що належать акціонеру, по кожному із питань порядку денного загальних зборів, за яким проводиться кумулятивне голосування.

Єдиний бюлетень для кумулятивного голосування складається щодо всіх питань порядку денного загальних зборів, голосування за якими здійснюється шляхом кумулятивного голосування.

96. Форма і текст бюлетеня для голосування затверджуються особою, яка скликає загальні збори акціонерів, не пізніше ніж за п'ятнадцять днів до дати проведення загальних зборів акціонерів, а форма і текст бюлетеня для кумулятивного голосування - не пізніше ніж за чотири дні до дати проведення загальних зборів акціонерів.

Електронна форма затвердженої форми бюлетеня розміщується у вільному для акціонерів доступі особою, яка скликає загальні збори, не пізніше 11 години дня, зазначеного як дата розміщення бюлетеню для голосування, за посиланням, вказаним на веб-сайті, зазначеному в повідомленні про проведення загальних зборів. Дата розміщення бюлетенів для голосування у вільному для акціонерів доступі, зазначена в повідомленні про проведення загальних зборів, не може бути пізнішою, ніж за дев'ять днів до дати проведення загальних зборів акціонерів, а бюлетеня для кумулятивного голосування - не пізніше, ніж за три дні до дати проведення загальних зборів акціонерів.

97. Кількість голосів в бюлетені для голосування зазначається акціонером (його представником) виходячи із кількості голосуючих акцій такого акціонера, які обліковуються на рахунку в цінних паперах акціонера, що обслуговується депозитарною установою.

98. Бюлетень для голосування на загальних зборах засвідчується кваліфікованим електронним підписом акціонера (його представника) та/або іншим засобом електронної ідентифікації, що відповідає вимогам, визначеним Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

99. Бюлетень, що був отриманий депозитарною установою після завершення часу, відведеного на голосування відповідно до пункту 79 розділу XIV цього Порядку, вважається таким, що не поданий.

100. Бюлетень, визнається недійсним для голосування у разі, якщо:

1) форма та/або текст бюлетеня відрізняється від зразка, який розміщений в порядку, встановленому пунктом 96 розділу XVI цього Порядку;

2) на ньому відсутній підпис (підписи) акціонера (представника акціонера);

3) не зазначено реквізитів акціонера та/або його представника (за наявності), або іншої інформації, яка є обов'язковою відповідно до цього Порядку.

Бюлетень визнається недійсним для голосування за відповідним питанням порядку денного у разі, якщо акціонер (представник акціонера) не позначив у бюлетені жодного або позначив більше одного варіанта голосування щодо одного проєкту рішення, або позначив варіант голосування "за" по кожному із проєктів рішень одного й того самого питання порядку денного. Бюлетень для кумулятивного голосування по відповідному питанню порядку денного також визнається недійсним у разі, якщо акціонер (представник акціонера) зазначив у бюлетені більшу кількість голосів, ніж йому належить за таким голосуванням або не зазначив жодного голосу за питанням денним. Визнання бюлетеня для голосування недійсним по одному питанню порядку денного не має наслідком визнання недійсним всього бюлетеня.

101. Голоси за бюлетенями, що визнаються недійсними повністю або частково з підстав, передбачених пунктом 100 цього розділу, не враховуються під час підрахунку голосів.

102. За запитом Голови лічильної комісії загальних зборів, у узгоджений з депозитарною установою спосіб, депозитарна установа надає Голові лічильної комісії:

1) оригінали бюлетенів для голосування акціонерів;

2) засвідчені депозитарною установою копії бюлетенів для голосування акціонерів.

У випадку встановленому підпунктом 2 цього пункту, оригінали бюлетенів для голосування акціонерів зберігаються депозитарною установою протягом 4 років.

Розділ XVII. Лічильна комісія

103. Підрахунок голосів на загальних зборах здійснює лічильна комісія.

104. Персональний склад лічильної комісії визначається особою, яка скликає загальні збори.

Особа, яка скликає загальні збори, має право, за умови укладання відповідного договору, прийняти рішення про делегування повноважень лічильної комісії за договором депозитарній установі. У такому разі персональний склад лічильної комісії визначається особою, яка скликає загальні збори, за поданням депозитарної установи.

105. Вимоги пункту 104 цього розділу не застосовуються в товариствах, в яких відповідно до статуту функціонує постійно діюча лічильна комісія.

106. До складу лічильної комісії не можуть включатися особи, які входять або є кандидатами до складу органів товариства.

В акціонерному товаристві з кількістю акціонерів - власників акцій товариства понад 100 осіб кількісний склад лічильної комісії не може становити менше трьох осіб.

107. Лічильна комісія загальних зборів здійснює підрахунок голосів на загальних зборах на підставі даних з переліку акціонерів, які подали бюлетені для участі у загальних зборах, отриманого від Центрального депозитарію відповідно до пункту 70 розділу XIII цього Порядку, та з урахуванням протоколу реєстраційної комісії про підсумки реєстрації.

Лічильна комісія не враховує результати голосування акціонерів (представників акціонерів) з питання порядку денного, якщо такий акціонер не має права голосу з відповідного питання порядку денного.

При визначенні особою, яка скликає загальні збори, відповідно до вимог абзацу другого пункту 32 розділу VIII цього Порядку, наявності взаємозв'язку між питаннями, включеними до порядку денного, лічильна комісія не здійснює підрахунку голосів у разі неприйняття рішення або прийняття взаємовиключного рішення з попереднього (одного з попередніх) питання порядку денного загальних зборів.

Мотивоване рішення лічильної комісії про неврахування голосів з підстав, передбачених у пункті 100 розділу XVII та у абзаці другому цього пункту, підписане головою лічильної комісії, додається до протоколу загальних зборів.

Для забезпечення реалізації права на участь у дистанційних загальних зборах емітенту необхідно укласти договір з депозитарною установою.

На дату складання переліку осіб, яким надсилається повідомлення про проведення загальних зборів – 27 березня 2023 року, загальна кількість акцій товариства складає 2 116 480 штук, з них голосуючих акцій – 1 880 915 штук.

 

Основні показники фінансово-господарської діяльності (тис. грн.)

Найменування показника

Періоди

 

2020

2021

2022

Усього активів

16 291

16290,9

11973,5

Основні засоби

15520,9

15520,9

11002,4

Запаси

170,8

170,8

2,7

Сумарна дебіторська заборгованість

506,5

534,20

961,40

Грошові кошти та їх еквіваленти

-9,6

-9,6

0,3

Нерозподілений прибуток

-923,6

- 923,6

-920,9

Власний капітал

14503,4

14503,4

10272,7

Зареєстрований (пайовий/статутний) капітал

529,1

529, 1

529,1

Довгострокові зобов’язання і забезпечення

̶

 

 

Поточні зобов’язання і забезпечення

42,3

1787,5

1700,8

Чистий фінансовий результат: прибуток (збиток)

-51,1

 

2,2

Середньорічна кількість акцій (шт.)

2116480

2116480

2116480

Чистий прибуток (збиток) на одну просту акцію (грн)

-0,000024

 

0,001039

            

Довідки за телефоном:  +38 050378 60 39                                        Наглядова рада товариства