23 квітня 2021

Річна інформація емітента цінних паперів за 2020 рік (2 частина)

 Перша частина

VII. Звіт керівництва (звіт про управління)

 

1. Вірогідні перспективи подальшого розвитку емітента

В перспективi пiдприємство планує продовжувати здiйснювати тi ж види дiяльностi, що i в звiтному роцi. Перспективнiсть подальшого розвитку емiтента залежить вiд законодавчих змiн, вона пов'язана iз забезпеченням прийняття та виконання адекватних управлiнських рiшень вiдповiдно до змiн зовнiшнього середовища. Перспективи подальшого розвитку пiдприємства визначаються рiвнем ефективностi реалiзацiї фiнансової, iнвестицiйної, iнновацiйної полiтик, покращення кадрового забезпечення, успiшної реалiзацiї маркетингових програм тощо. Для Емiтента необхiдним є розроблення та запровадження рацiональної економiчної полiтики розвитку з метою досягнення ефективних результатiв своєї дiяльностi та конкурентоспроможностi пiдприємства

 

2. Інформація про розвиток емітента

Приватне акцiонерне товариство "ПМК "Волинь" засноване в результатi приватизацiї, вiдповiдно до наказiв Регiонального вiддiлення Фонду державного майна України по Волинськiй областi вiд 05 березня 1996 року № 180 та вiд 18 червня 1995р. № 465, шляхом перетворення державного пiдприємства "Волинська державна пересувна механiзована колона "Волинь" Волинської товарно-сировинної компанiї Державного комiтету України з матерiальних ресурсiв у вiдкрите акцiонерне товариство, а в подальшому, у вiдповiдностi до Закону України "Про акцiонернi товариства", переiменоване у приватне акцiонерне товариство.

 

3. Інформація про укладення деривативів або вчинення правочинів щодо похідних цінних паперів емітентом, якщо це впливає на оцінку його активів, зобов'язань, фінансового стану і доходів або витрат емітента, зокрема інформацію про:

Емiтентом не укладалися деривативи, правочини щодо похiдних цiнних паперiв, тому вплив даних факторiв на оцiнку активiв, зобов'язань, фiнансового стану i доходiв або витрат Емiтента вiдсутнiй.

 

1) завдання та політику емітента щодо управління фінансовими ризиками, у тому числі політику щодо страхування кожного основного виду прогнозованої операції, для якої використовуються операції хеджування

Завдання та полiтика емiтента щодо управлiння фiнансовими ризиками передбачає здiйснення таких основних заходiв: - iдентифiкацiя окремих видiв ризикiв, пов'язаних з фiнансовою дiяльнiстю пiдприємства. Процес iдентифiкацiї окремих видiв фiнансових ризикiв передбачає видiлення систематичних та несистематичних видiв ризикiв, що характернi для господарської дiяльностi пiдприємства, а також формування загального портфеля фiнансових ризикiв, пов'язаних з дiяльнiстю пiдприємства; - оцiнка широти i достовiрностi iнформацiї, необхiдної для визначення рiвня фiнансових ризикiв; - визначення розмiру можливих фiнансових втрат при настаннi ризикової подiї за окремими видами фiнансових ризикiв. Розмiр можливих фiнансових втрат визначається характером здiйснюваних фiнансових операцiй, обсягом задiяних в них активiв (капiталу) та максимальним рiвнем амплiтуди коливання доходiв при вiдповiдних видах фiнансових ризикiв. Емiтент у звiтному роцi не використовував страхування кожного основного виду прогнозованої операцiї та хеджування як метод страхування цiнового ризику.

 

2) схильність емітента до цінових ризиків, кредитного ризику, ризику ліквідності та/або ризику грошових потоків

Емiтент, як i будь-яке iнше пiдприємство, в сучасних умовах економiчного розвитку країни, з урахуванням характеру державного регулювання фiнансової дiяльностi пiдприємства, темпiв iнфляцiї в країнi, рiвня конкуренцiї в окремих сегментах фiнансового ринку, в достатнiй мiрi є схильним до цiнових ризикiв, кредитного ризику, ризику лiквiдностi та/або ризику грошових потокiв.

 

4. Звіт про корпоративне управління:

1) посилання на:

власний кодекс корпоративного управління, яким керується емітент

Товариство в своїй дiяльностi не керується власним кодексом корпоративного управлiння. Вiдповiдно до вимог чинного законодавства України, Товариство не зобов'язане мати власний кодекс корпоративного управлiння. Ст.33 Закону України "Про акцiонернi товариства" питання затвердження принципiв (кодексу) корпоративного управлiння товариства вiднесено до виключної компетенцiї загальних зборiв акцiонерiв. Загальними зборами акцiонерiв Товариства кодекс корпоративного управлiння не затверджувався. У зв'язку з цим, посилання на власний кодекс корпоративного управлiння, яким керується емiтент, не наводиться

 

кодекс корпоративного управління фондової біржі, об'єднання юридичних осіб або інший кодекс корпоративного управління, який емітент добровільно вирішив застосовувати

Емiтент не приймав рiшень про добровiльне застосовування Кодексу корпоративного управлiння фондової бiржi, об'єднання юридичних осiб або iншого Товариство не користується кодексом корпоративного управлiння фондової бiржi, об'єднання юридичних осiб або iншим кодексом корпоративного управлiння. Товариством не приймалося рiшення про добровiльне застосування перелiчених кодексiв. Крiм того, акцiї Товариства на фондових бiржах не торгуються, Товариство не є членом будь-якого об'єднання юридичних осiб. У зв'язку з цим, посилання на зазначенi в цьому пунктi кодекси не наводяться.

 

 

 

вся відповідна інформація про практику корпоративного управління, застосовувану понад визначені законодавством вимоги

Посилання на всю вiдповiдну iнформацiю про практику корпоративного управлiння, застосовану понад визначенi законодавством вимоги: принципи корпоративного управлiння, що застосовуються Товариством в своїй дiяльностi, визначенi чинним законодавством України та Статутом. Будь-яка iнша практика корпоративного управлiння не застосовується..

 

 

 

2) у разі якщо емітент відхиляється від положень кодексу корпоративного управління, зазначеного в абзацах другому або третьому пункту 1 цієї частини, надайте пояснення, від яких частин кодексу корпоративного управління такий емітент відхиляється і причини таких відхилень. У разі якщо емітент прийняв рішення не застосовувати деякі положення кодексу корпоративного управління, зазначеного в абзацах другому або третьому пункту 1 цієї частини, обґрунтуйте причини таких дій

Iнформацiя щодо вiдхилень вiд положень кодексу корпоративного управлiння не наводиться, оскiльки Товариство не має власного кодексу корпоративного управлiння та не користується кодексами корпоративного управлiння iнших пiдприємств, установ, органiзацiй.

 

3) інформація про загальні збори акціонерів (учасників)

 

Вид загальних зборів

Річні

позачергові

 

 

Дата проведення

 

Кворум зборів

0

Опис

Згiдно закону України №540-IХ вiд 30.03.2020р. "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України, спрямованих на забезпечення додаткових соцiальних та економiчних гарантiй у зв'язку з поширенням коронавiрусної хвороби (СОVID-19)" (далi - Закон №540-IХ), у вiдповiдностi iз Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України № 211 вiд 11 березня 2020 р. "Про запобiгання поширенню на територiї України гострої респiраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавiрусом SARS-CoV-2", Товариством прийнято рiшення рiчнi загальнi збори акцiонерiв не проводити.       

 

          Вiдповiдно до закону України №540-IХ рiчнi загальнi збори акцiонерiв за результатами 2019 фiнансового року мають бути проведенi у строк не пiзнiше трьох мiсяцiв пiсля дати завершення карантину, встановленого Кабiнетом Мiнiстрiв України з метою запобiгання поширенню на територiї України коронавiрусної хвороби (СОVID-19).

 

 

 

Який орган здійснював реєстрацію акціонерів для участі в загальних зборах акціонерів останнього разу у звітному році?

 

Так

Ні

Реєстраційна комісія, призначена особою, що скликала загальні збори

 

X

Акціонери

 

X

Депозитарна установа

 

X

Інше (зазначити)

загальнi збори акцiонерiв не скликалися

 

Який орган здійснював контроль за станом реєстрації акціонерів або їх представників для участі в останніх загальних зборах у звітному році (за наявності контролю)?

 

Так

Ні

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

 

X

Акціонери, які володіють у сукупності більше ніж 10 відсотками голосуючих акцій

 

X

 

У який спосіб відбувалось голосування з питань порядку денного на загальних зборах останнього разу у звітному році?

 

Так

Ні

Підняттям карток

 

X

Бюлетенями (таємне голосування)

 

X

Підняттям рук

 

X

Інше (зазначити)

загальнi збори акцiонерiв не скликалися

 

Які основні причини скликання останніх позачергових зборів у звітному році?

 

Так

Ні

Реорганізація

 

X

Додатковий випуск акцій

 

X

Унесення змін до статуту

 

X

Прийняття рішення про збільшення статутного капіталу товариства

 

X

Прийняття рішення про зменшення статутного капіталу товариства

 

X

Обрання або припинення повноважень голови та членів наглядової ради

 

X

Обрання або припинення повноважень членів виконавчого органу

 

X

Обрання або припинення повноважень членів ревізійної комісії (ревізора)

 

X

Делегування додаткових повноважень наглядовій раді

 

X

Інше (зазначити)

позачерговi загальнi збори акцiонерiв не скликалися.

 

Чи проводились у звітному році загальні збори акціонерів у формі заочного голосування?

 

Так

Ні

 

 

X

 

У разі скликання позачергових загальних зборів зазначаються їх ініціатори:

 

Так

Ні

Наглядова рада

 

X

Виконавчий орган

 

X

Ревізійна комісія (ревізор)

 

X

Акціонери (акціонер), які (який) на день подання вимоги сукупно є власниками (власником) 10 і більше відсотків голосуючих акцій товариства

 

Інше (зазначити)

позачерговi збори не скликалися

 

У разі скликання, але непроведення чергових загальних зборів зазначається причина їх непроведення

-

 

У разі скликання, але непроведення позачергових загальних зборів зазначається причина їх непроведення

-

 

4) інформація про наглядову раду та виконавчий орган емітента

 

Склад наглядової ради (за наявності)

 

Персональний склад наглядової ради

Незалежний член наглядової ради

Залежний член наглядової ради

Вересовський Вiктор Iванович

 

X

Функціональні обов'язки члена наглядової ради

Керує дiяльнiстю наглядової ради, iнiцiює засiдання наглядової ради; є головуючим на засiданнях наглядової ради; приймає участь в голосуванi на засiданнях, та має iншi обов'язки згiдно Статуту.

Данiлiна Лiна Олексiївна

 

X

Функціональні обов'язки члена наглядової ради

Приймає участь у дiяльностi наглядової ради, може вимагати скликання засiдання наглядової ради; у разi вiдсутностi голови наглядової ради може тимчасово виконувати його обв'язки; приймає участь в голосуванi на засiданнях, та має iншi обов'язки згiдно Статуту.

Войтюк Ганна Миколаївна

 

X

Функціональні обов'язки члена наглядової ради

Приймає участь у дiяльностi наглядової ради, може вимагати скликання засiдання наглядової ради; у разi вiдсутностi голови наглядової ради може тимчасово виконувати його обв'язки; приймає участь в голосуванi на засiданнях, та має iншi обов'язки згiдно Статуту.

 

Чи проведені засідання наглядової ради, загальний опис прийнятих на них рішень; процедури, що застосовуються при прийнятті наглядовою радою рішень; визначення, як діяльність наглядової ради зумовила зміни у фінансово-господарській діяльності товариства

В звiтному роцi було проведено чотири засiдання Наглядової ради Товариства, на яких були прийнятi рiшення:

1)         про проведення загальних зборiв акцiонерiв, затвердження проекту порядку денного зборiв, залучення аудитора для проведення перевiрки звiту про корпоративне управлiння за 2019 рiк (протокол №б/н вiд 10.03.2020 року);

2)         про затвердження рiчної iнформацiї емiтента (протокол №б/н вiд 19.03.2020 року);

3)         щодо пропозицiй акцiонерiв до порядку денного загальних зборiв акцiонерiв, про затвердження форми бюлетеня, реєстрацiйної та лiчильної комiсiй (протокол №б/н вiд 13.04.2020 року);

4)         про переобрання  правлiння (протокол  №б/н вiд 21.10.2020 року).

 

 

Комітети в складі наглядової ради (за наявності)?

 

Так

Ні

Персональний склад комітетів

З питань аудиту

 

X

 

З питань призначень

 

X

 

З винагород

 

X

 

Інше (зазначити)

комiтети не створено

 

 

Чи проведені засідання комітетів наглядової ради, загальний опис прийнятих на них рішень

-

У разі проведення оцінки роботи комітетів зазначається інформація щодо їх компетентності та ефективності

 

 

Інформація про діяльність наглядової ради та оцінка її роботи

Оцінка роботи наглядової ради

Згiдно пiдпункту 4 пункту 3 глави 4 роздiлу III Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв, затв. рiшенням НКЦПФР №2826 вiд 03.12.2013 р., iз змiнами та доповненнями, наглядова Товариства не зобов'язана готувати iнформацiю про свою дiяльнiсть, у тому числi здiйснювати оцiнку своєї дiяльностi.

 

 

Які з вимог до членів наглядової ради викладені у внутрішніх документах акціонерного товариства?

 

Так

Ні

Галузеві знання і досвід роботи в галузі

 

X

Знання у сфері фінансів і менеджменту

 

X

Особисті якості (чесність, відповідальність)

 

X

Відсутність конфлікту інтересів

 

X

Граничний вік

 

X

Відсутні будь-які вимоги

X

 

Інше (зазначити)

 

 

X

 

Коли останній раз обирався новий член наглядової ради, як він ознайомився зі своїми правами та обов'язками?

 

Так

Ні

Новий член наглядової ради самостійно ознайомився зі змістом внутрішніх документів акціонерного товариства

 

X

Було проведено засідання наглядової ради, на якому нового члена наглядової ради ознайомили з його правами та обов'язками

 

X

Для нового члена наглядової ради було організовано спеціальне навчання (з корпоративного управління або фінансового менеджменту)

 

X

Усіх членів наглядової ради було переобрано на повторний строк або не було обрано нового члена

X

 

Інше (зазначити)

-

 

Як визначається розмір винагороди членів наглядової ради?

 

Так

Ні

Винагорода є фіксованою сумою

 

X

Винагорода є відсотком від чистого прибутку або збільшення ринкової вартості акцій

 

X

Винагорода виплачується у вигляді цінних паперів товариства

 

X

Члени наглядової ради не отримують винагороди

X

 

Інше (запишіть)

 

 

Склад виконавчого органу

 

Персональний склад виконавчого органу

Функціональні обов'язки члена виконавчого органу

Голова правлiння - Стахова Тетяна ЛеонтiївнаЧлен правлiння  - Король Тетяна ПетрiвнаЧлен правлiння - Бацмай Нiна Вiталiївна

Права та обов'язки членiв правлiння Товариства визначаються законодавством України, Статутом Товариства, положенням про правлiння Товариства, а також контрактом, що укладається з кожним членом правлiння.

Голова та члени правлiннязобов"язанi:

- дiяти в iнтересах Товариства добросовiсно, розумно та не перевищувати своїх повноважень;

-  керуватися у своїй дiяльностi чинним законодавством України, Статутом Товариства та  iншими внутрiшнiми документами Товариства;

- виконувати рiшення, прийнятi загальними зборами та наглядовою радою Товариства; особисто брати участь у засiданнях Правлiння;

- брати участь у засiданнях наглядової ради на її вимогу;

- очолювати вiдповiдний напрям роботи та спрямовувати дiяльнiсть вiдповiдних структурних пiдроздiлiв Товариства вiдповiдно до розподiлу обов'язкiв мiж членами Правлiння Товариства;

-своєчасно надавати наглядовiй радi, Правлiнню, iншим особам, якi мають на це право, повну i точну iнформацiю про дiяльнiсть та фiнансовий стан Товариства;

- надавати можливiсть ознайомитися з iнформацiєю  про  дiяльнiсть Товариства в межах, що необхiднi органам Товариства та його посадовим особам для виконання ними своїх повноважень, що наданi їм законодавством, Статутом Товариства та рiшеннями органiв управлiння Товариства;

- дотримуватися всiх встановлених у Товариствi правил, пов'язаних iз режимом обiгу, безпеки та збереження iнформацiї з обмеженим доступом. Не розголошувати конфiденцiйну iнформацiю, яка стала вiдомою у зв'язку iз виконанням функцiй членiв Правлiння, особам, якi не мають доступу до такої iнформацiї, а також використовувати її у своїх iнтересах або в iнтересах третiх осiб;

- нести iншi обов'язки вiдповiдно до чинного законодавства, рiшень вiдповiдних органiв Товариства, Статуту Товариства та Положення

 

 

 

Чи проведені засідання виконавчого органу: загальний опис прийнятих на них рішень; інформація про результати роботи виконавчого органу; визначення, як діяльність виконавчого органу зумовила зміни у фінансово-господарській діяльності товариства

Правлiння дiє в межах своїх повноважень, кожен член правлiння здiйснює свою iяльнiсть згiдно функцiональних обов'язкiв. В звiтному перiодi засiдань правлiння не проводилось.

 

 

Оцінка роботи виконавчого органу

Згiдно пiдпункту 4 пункту 3 глави 4 роздiлу III Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв, затв. рiшенням НКЦПФР №2826 вiд 03.12.2013 р., iз змiнами та доповненнями, виконавчий орган Товариства не зобов'язаний готувати iнформацiю про свою дiяльнiсть, у тому числi здiйснювати оцiнку своєї дiяльностi.

 

Примітки

-

 

5) опис основних характеристик систем внутрішнього контролю і управління ризиками емітента

 

Документ, яким би описувалися характеристики систем внутрiшнього контролю та управлiння ризиками в Товариствi не розроблено та не затверджено. Проте при здiйсненнi внутрiшнього контролю використовуються рiзнi методи, вони включають в себе такi елементи, як: - бухгалтерський фiнансовий облiк (iнвентаризацiя i документацiя, рахунки i подвiйний запис); - бухгалтерський управлiнський облiк (розподiл обов'язкiв, нормування витрат); - контроль, ревiзiя (перевiрка документiв, перевiрка вiрностi арифметичних розрахункiв, перевiрка дотримання правил облiку окремих господарських операцiй, iнвентаризацiя, усне опитування персоналу, пiдтвердження i простежування). Всi перерахованi вище методи становлять єдину систему i використовуються в цiлях управлiння Товариством. Метою управлiння ризиками є їхня мiнiмiзацiя або мiнiмiзацiя їхнiх наслiдкiв. У процесi звичайної дiяльностi Товариства можуть виникнути фiнансовi ризики. Основнi фiнансовi iнструменти пiдприємства, якi несуть в собi фiнансовi ризики, включають грошовi кошти, дебiторську заборгованiсть, кредиторську заборгованiсть, та пiддаються наступним фiнансовим ризикам: - ринковий ризик: змiни на ринку можуть iстотно вплинути на активи/зобов'язання, ринковий ризик складається з ризику процентної ставки i цiнового ризику; - ризик втрати лiквiдностi: товариство може не виконати своїх зобов'язань з причини недостатностi (дефiциту) обiгових коштiв; тож за певних несприятливих обставин, може бути змушене продати свої активи за бiльш низькою цiною, нiж їхня справедлива вартiсть, з метою погашення зобов'язань; - кредитний ризик: товариство може зазнати збиткiв у разi невиконання фiнансових зобов'язань контрагентами (дебiторами). Крiм зазначених вище, суттєвий вплив на дiяльнiсть Товариства можуть мати такi зовнiшнi ризики, як: - нестабiльнiсть, суперечливiсть законодавства; - непередбаченi дiї державних органiв; - нестабiльнiсть економiчної (фiнансової, податкової, зовнiшньоекономiчної i iн.) полiтики; - непередбачена змiна кон'юнктури внутрiшнього i зовнiшнього ринку; - непередбаченi дiї конкурентiв. У Товариствi служби з внутрiшнього контролю та управлiння ризиками не створено. Керiвництво приймає рiшення з мiнiмазацiї ризикiв, спираючись на власнi знання та досвiд, та застосовуючи наявнi ресурси для досягнення поставленої мети - забезпечення (в межах можливого) стабiльного i ефективного функцiонування товариства, дотримання внутрiшньогосподарської полiтики, збереження та рацiональне використання активiв товариства, запобiгання та викриття фальсифiкацiй, помилок, точнiсть i повнота бухгалтерських записiв, своєчасна пiдготовка надiйної фiнансової iнформацiї. Окремого Положення про "Системи внутрiшнього контролю i управлiння ризиками емiтента" Товариство немає. 

 

Чи створено у вашому акціонерному товаристві ревізійну комісію або введено посаду ревізора? (так, створено ревізійну комісію / так, введено посаду ревізора / ні)  ні

Якщо в товаристві створено ревізійну комісію:

Кількість членів ревізійної комісії 0 осіб.

Скільки разів на рік у середньому відбувалися засідання ревізійної комісії протягом останніх трьох років?  0

 

Відповідно до статуту вашого акціонерного товариства, до компетенції якого з органів (загальних зборів акціонерів, наглядової ради чи виконавчого органу) належить вирішення кожного з цих питань?

 

Загальні збори акціонерів

Наглядова рада

Виконавчий орган

Не належить до компетенції жодного органу

Визначення основних напрямів діяльності (стратегії)

так

ні

ні

ні

Затвердження планів діяльності (бізнес-планів)

ні

так

ні

ні

Затвердження річного фінансового звіту, або балансу, або бюджету

так

ні

ні

ні

Обрання та припинення повноважень голови та членів виконавчого органу

ні

так

ні

ні

Обрання та припинення повноважень голови та членів наглядової ради

так

ні

ні

ні

Обрання та припинення повноважень голови та членів ревізійної комісії

так

ні

ні

ні

Визначення розміру винагороди для голови та членів виконавчого органу

ні

так

ні

ні

Визначення розміру винагороди для голови та членів наглядової ради

так

ні

ні

ні

Прийняття рішення про притягнення до майнової відповідальності членів виконавчого органу

ні

ні

ні

ні

Прийняття рішення про додаткову емісію акцій

так

ні

ні

ні

Прийняття рішення про викуп, реалізацію та розміщення власних акцій

так

ні

ні

ні

Затвердження зовнішнього аудитора

ні

так

ні

ні

Затвердження договорів, щодо яких існує конфлікт інтересів

ні

ні

ні

так

 

Чи містить статут акціонерного товариства положення, яке обмежує повноваження виконавчого органу приймати рішення про укладення договорів, враховуючи їх суму, від імені акціонерного товариства? (так/ні)  так

 

Чи містить статут або внутрішні документи акціонерного товариства положення про конфлікт інтересів, тобто суперечність між особистими інтересами посадової особи або пов'язаних з нею осіб та обов'язком діяти в інтересах акціонерного товариства?(так/ні)  ні

 

Які документи існують у вашому акціонерному товаристві?

 

Так

Ні

Положення про загальні збори акціонерів

 

X

Положення про наглядову раду

X

 

Положення про виконавчий орган

X

 

Положення про посадових осіб акціонерного товариства

 

X

Положення про ревізійну комісію (або ревізора)

X

 

Положення про порядок розподілу прибутку

 

X

Інше (запишіть)

 

 

Як акціонери можуть отримати інформацію про діяльність вашого акціонерного товариства?

Інформація про діяльність акціонерного товариства

Інформація розповсюджується на загальних зборах

Інформація оприлюднюється в загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів або через особу, яка провадить діяльність з оприлюднення регульованої інформації від імені учасників фондового ринку

Документи надаються для ознайомлення безпосередньо в акціонерному товаристві

Копії документів надаються на запит акціонера

Інформація розміщується на власному веб-сайті акціонерного товариства

Фінансова звітність, результати діяльності

так

ні

так

так

так

Інформація про акціонерів, які володіють 5 та більше відсотками голосуючих акцій

ні

ні

ні

ні

так

Інформація про склад органів управління товариства

так

ні

так

так

так

Протоколи загальних зборів акціонерів після їх проведення

ні

ні

так

так

так

Розмір винагороди посадових осіб акціонерного товариства

ні

ні

ні

ні

ні

 

Чи готує акціонерне товариство фінансову звітність у відповідності до міжнародних стандартів фінансової звітності? (так/ні)  ні

 

Скільки разів проводилися аудиторські перевірки акціонерного товариства незалежним аудитором (аудиторською фірмою) протягом звітного періоду?

 

Так

Ні

Не проводились взагалі

X

 

Раз на рік

 

X

Частіше ніж раз на рік

 

X

 

Який орган приймав рішення про затвердження незалежного аудитора (аудиторської фірми)?

 

Так

Ні

Загальні збори акціонерів

 

X

Наглядова рада

X

 

Інше (зазначити)

Прийнято рiшення щодо затвердження незалежного аудитора для перевiрки iнформацiї  Звiту про корпоративне  управлiння

 

З ініціативи якого органу ревізійна комісія (ревізор) проводила (проводив) перевірку востаннє?

 

Так

Ні

З власної ініціативи

 

X

За дорученням загальних зборів

 

X

За дорученням наглядової ради

 

X

За зверненням виконавчого органу

 

X

На вимогу акціонерів, які в сукупності володіють понад та більше 10 відсотками голосуючих акцій

 

X

Інше (зазначити)

Ревiзiйна комiсiя не створена

 

6) перелік осіб, які прямо або опосередковано є власниками значного пакета акцій емітента

 

№ з/п

Повне найменування юридичної особи - власника (власників) або прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) фізичної особи - власника (власників) значного пакета акцій

Ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (для юридичної особи - резидента), код/номер з торговельного, банківського чи судового реєстру, реєстраційного посвідчення місцевого органу влади іноземної держави про реєстрацію юридичної особи (для юридичної особи - нерезидента)

Розмір частки акціонера (власника) (у відсотках до статутного капіталу)

1

Данiлiна Лiна Олексiївна

-

88,77

2

Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Волинський центр сприяння бiзнесу"

30473718

8,05

 

7) інформація про будь-які обмеження прав участі та голосування акціонерів (учасників) на загальних зборах емітента

 

Загальна кількість акцій

Кількість акцій з обмеженнями

Підстава виникнення обмеження

Дата виникнення обмеження

2 116 480

235 565

У голосуваннi на загальних зборах акцiонерiв мають право акцiонери, якi є власниками голосуючих акцiй та якi вiдповiдно до чинного законодавства здiйснили вiдповiднi дiї щодо вiдкриття рахунку в цiнних паперах у депозитарнiй установi та зарахування акцiй на свiй рахунок.  Акцiонери, якi не здiйснили зазначених дiй право голосу за акцiями обмежено. Обмеження прав участi у загальних зборах не має.

11.10.2013 року набрав чинностi Закон України "Про депозитарну систему України" вiд 06.07.2012 р. згiдно Вiдповiдно до Роздiлу VI п.10 "Прикiнцевi та перехiднi положення" ЗаконуУ разi якщо власник цiнних паперiв протягом одного року з дня набрання чинностi цим Законом не уклав з обраною емiтентом депозитарною установою договору про обслуговування рахунка в цiнних паперах вiд власного iменi цiннi папери такого власника (якi дають право на участь в органах емiтента) не враховуються при визначеннi кворуму та при голосуваннi в органах емiтента. Акцiонери товариства, якi не заключили договору зi зберiгачем на обслуговування рахунку власних цiнних паперiв не мають права голосу на загальних зборах Товариства, iнших обмежень не має.

 

11.10.2013

Опис

-

 

8) порядок призначення та звільнення посадових осіб емітента

Обрання наглядової ради Товариства здiйснюється в порядку простого голосування. Обраними вважаються тi кандидати, якi набрали найбiльшу кiлькiсть голосiв акцiонерiв порiвняно з iншими кандидатами.

Члени наглядової ради Товариства обираються акцiонерами пiд час проведення загальних зборiв Товариства на строк 3 роки. Кiлькiсний склад наглядової ради Товариства становить 3 особи. Особи, обранi членами наглядової ради, можуть переобиратися необмежену кiлькiсть разiв.

Членом наглядової ради Товариства може бути лише фiзична особа. Член наглядової ради не може бути одночасно членом виконавчого органу та/або членом ревiзiйної комiсiї (ревiзором) Товариства.

До складу наглядової ради обираються акцiонери або особи, якi представляють їхнi iнтереси (представники акцiонерiв).

Член наглядової ради, обраний як представник акцiонера або групи акцiонерiв, може бути замiнений таким акцiонером або групою акцiонерiв у будь-який час.

Повноваження члена наглядової ради дiйснi з моменту його обрання загальними зборами. У разi замiни члена наглядової ради - представника акцiонера повноваження вiдкликаного члена наглядової ради припиняються, а новий член наглядової ради набуває повноважень з моменту отримання Товариством письмового повiдомлення вiд акцiонера (акцiонерiв), представником якого є вiдповiдний член наглядової ради.

Повiдомлення про замiну члена наглядової ради - представника акцiонера повинно мiстити iнформацiю про нового члена наглядової ради, який призначається на замiну вiдкликаного (прiзвище, iм'я, по батьковi (найменування) акцiонера (акцiонерiв), розмiр пакета акцiй, що йому належить або їм сукупно належить).

Загальнi збори акцiонерiв можуть прийняти рiшення про дострокове припинення повноважень членiв наглядової ради та одночасне обрання нових членiв. З припиненням повноважень членiв наглядової ради одночасно припиняється дiя договору заключного з ними.

Без рiшення загальних зборiв повноваження члена Наглядової ради з одночасним припиненням договору припиняються: за його бажанням за умови письмового повiдомлення про це Товариства за два тижнi; в разi неможливостi виконання обов'язкiв за станом здоров'я; в разi набрання законної сили вироком чи рiшенням суду, яким його засуджено до покарання, що виключає можливiсть виконання ним обов'язкiв; в разi смертi, визнання його недiєздатним, обмежено дiєздатним, безвiсно вiдсутнiм, померлим; у разi отримання акцiонерним товариством письмового повiдомлення про замiну члена наглядової ради, який є представником акцiонера.

Голова наглядової ради Товариства обирається членами наглядової ради з їх числа простою бiльшiстю голосiв вiд кiлькiсного складу наглядової ради.

Правлiння:

Правлiння Товариства є колегiальним органом i складається з трьох осiб, один з яких є головою правлiння. Персонально склад правлiння та його голова обирається i затверджується наглядовою радою Товариства.

Членом Правлiння Товариства може бути будь-яка фiзична особа, яка має повну цивiльну дiєздатнiсть i не є членом наглядової ради чи ревiзiйної комiсiї Товариства.

Повноваження голови правлiння припиняються за рiшенням наглядової ради з одночасним прийняттям рiшення про призначення iншого голови правлiння або особи, яка тимчасово здiйснюватиме його повноваження.

Повноваження члена правлiння припиняються за рiшенням наглядової ради.

Пiдстави припинення повноважень голови та/або члена правлiння встановлюються законом, Статутом Товариства, а також контрактом, укладеним з головою та/або членом правлiння.

 "Iнформацiя про будь-якi винагороди або компенсацiї, якi мають бути виплаченi посадовим особам емiтента в разi їх звiльнення" не розкривається приватними акцiонерними товариствами.

 

 

9) повноваження посадових осіб емітента

До виключної компетенцiї наглядової ради належить:

1) затвердження в межах своєї компетенцiї положень, якими регулюються питання, пов'язанi з дiяльнiстю Товариства;

2) пiдготовка порядку денного загальних зборiв, прийняття рiшення про дату їх проведення та про включення пропозицiй до порядку денного, крiм скликання акцiонерами позачергових загальних зборiв;

3) прийняття рiшення про проведення чергових або позачергових загальних зборiв вiдповiдно до Статуту Товариства та у випадках, встановлених  законом;

4) прийняття рiшення про продаж ранiше викуплених Товариством акцiй;

5) прийняття рiшення про розмiщення Товариством iнших цiнних паперiв, крiм акцiй;

6) прийняття рiшення про викуп розмiщених Товариством iнших, крiм акцiй, цiнних паперiв;

7) затвердження ринкової вартостi майна у випадках, передбачених законом;

8) обрання та припинення повноважень голови i членiв правлiння;

9) затвердження умов контрактiв, якi укладатимуться з членами виконавчого органу, встановлення розмiру їх винагороди;

10) прийняття рiшення про вiдсторонення голови або члена виконавчого органу вiд здiйснення повноважень та обрання особи, яка тимчасово здiйснюватиме повноваження голови виконавчого органу;

11) обрання та припинення повноважень голови i членiв iнших органiв Товариства;

12) обрання реєстрацiйної комiсiї, за винятком випадкiв, встановлених законом;

13) обрання аудитора Товариства та визначення умов договору, що укладатиметься з ним, встановлення розмiру оплати його послуг;

14) визначення дати складення перелiку осiб, якi мають право на отримання дивiдендiв, порядку та строкiв виплати дивiдендiв у межах граничного строку, визначеного законом;

15) визначення дати складення перелiку акцiонерiв, якi мають бути повiдомленi про проведення загальних зборiв та мають право на участь у загальних зборах вiдповiдно до закону;

16) вирiшення питань про участь Товариства у промислово-фiнансових групах та iнших об'єднаннях, про заснування iнших юридичних осiб;

17) вирiшення питань, вiднесених до компетенцiї наглядової ради законом, у разi злиття, приєднання, подiлу, видiлу або перетворення Товариства;

18) прийняття рiшення про надання згоди на вчинення Товариством значних правочинiв у випадках, передбачених законом;

19) визначення ймовiрностi визнання Товариства неплатоспроможним внаслiдок прийняття ним на себе зобов'язань або їх виконання, у тому числi внаслiдок виплати дивiдендiв або викупу акцiй;

20) прийняття рiшення про обрання оцiнювача майна Товариства та затвердження умов договору, що укладатиметься з ним, встановлення розмiру оплати його послуг;

21) прийняття рiшення про обрання (замiну) депозитарної установи, яка надає Товариству додатковi послуги, затвердження умов договору, що укладатиметься з нею, встановлення розмiру оплати її послуг;

22) надсилання пропозицiї акцiонерам про придбання належних їм простих акцiй особою (особами, що дiють спiльно), яка придбала контрольний пакет акцiй, вiдповiдно до закону.

Голова наглядової ради органiзовує її роботу, скликає засiдання наглядової ради та головує на них, вiдкриває загальнi збори, органiзовує обрання секретаря загальних зборiв, здiйснює iншi повноваження, передбаченi Статутом та положенням про наглядову раду.

До компетенцiї Правлiння належить вирiшення всiх питань, пов'язаних з керiвництвом поточною дiяльнiстю Товариства, крiм питань, що належать до виключної компетенцiї загальних зборiв та наглядової ради.

Голова правлiння органiзовує його роботу, скликає засiдання, забезпечує ведення протоколiв засiдань.

Голова правлiння має право без довiреностi дiяти вiд iменi Товариства вiдповiдно до рiшень правлiння, наглядової ради, загальних зборiв акцiонерiв, в тому числi представляти iнтереси Товариства, вчиняти правочини вiд iменi Товариства, видавати накази та давати розпорядження, обов'язковi для виконання всiма працiвниками Товариства.

 

 

10) Висловлення думки аудитора (аудиторської фірми) щодо інформації, зазначеної у підпунктах 5-9 цього пункту, а також перевірки інформації, зазначеної в підпунктах 1-4 цього пункту

ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО ПРАКТИКУЮЧОГО ФАХIВЦЯ

З НАДАННЯ ОБГРУНТОВАНОЇ ВПЕВНЕНОСТI

щодо iнформацiї, наведеної вiдповiдно до вимог пунктiв 5-9 частини 3 статтi 40-1

Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок"

у Звiтi про корпоративне управлiння

  пприватного   акцiонерного товариства

"ПМК "ВОЛИНЬ"  за 2020 рiк

 

Нацiональнiй  комiсiї з  цiнних

паперiв  та   фондового  ринку

Акцiонерам             товариства

        

Вступний параграф

Ми здiйснили виконання завдання з надання обгрунтованої впевненостi щодо  висловлення думки та перевiрки iнформацiї, яка включена до складу звiту про корпоративне управлiння приватного акцiонерного товариства "ПМК "Волинь" (код ЄДРПОУ 03566498) у вiдповiдностi до Мiжнародного стандарту  з надання впевненостi 3000 "Завдання з надання впевненостi, що не є аудитом чи оглядом iсторичної фiнансової iнформацiї", а також вимог чинного законодавства. 

Наш звiт мiстить результати виконання завдання з надання обгрунтованої впевненостi щодо iнформацiї, наведеної вiдповiдно до вимог пунктiв 5-9 частини 3 статтi 40-1 Закону України вiд 23 лютого 2006 року № 3480 "Про цiннi папери та фондовий ринок" у Звiтi про корпоративне управлiння Приватного акцiонерного товариства "ПМК "Волинь" (надалi -iнформацiя Звiту про корпоративне управлiння) за рiк, що закiнчився 31 грудня 2020 року, i яка включає:

-           опис основних характеристик систем внутрiшнього контролю i управлiння ризиками товариства;

-           перелiк осiб, якi прямо або опосередковано є власниками значного пакета акцiй товариства;

-           iнформацiю про будь-якi обмеження прав участi та голосування акцiонерiв (учасникiв) на загальних зборах товариства;

-           опис порядку призначення та звiльнення посадових осiб товариства;

-           опис повноважень посадових осiб товариства.

 

Визначення критерiїв

Критерiї, за допомогою яких були оцiненi звiтнi данi, викладенi у  статтi 40-1 Закону України вiд 23 лютого 2006 року № 3480 "Про цiннi папери та фондовий ринок",   Принципах корпоративного управлiння, затверджених рiшенням Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 22 липня 2014 року № 995, Положеннi про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв, затвердженому рiшенням Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 3 грудня 2013 № 2826.

Данi критерiї застосовуються виключно для iнформацiї Звiту про корпоративне управлiння, що складається для цiлей подання регулярної (рiчної) iнформацiї про емiтента, яка розкривається на фондовому ринку, в тому числi шляхом подання до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку.

Наша незалежнiсть та контроль якостi

Ми дотримувались вимог Кодексу етики професiйних бухгалтерiв, затвердженого Радою  з Мiжнародних стандартiв етики для бухгалтерiв, який включає вимоги до незалежностi та iншi вимоги, заснованi на принципах чесностi, об'єктивностi, професiйної компетентностi  та належної ретельностi, конфiденцiйностi й професiйної поведiнки.

Вiдповiдно до Мiжнародного стандарту контролю якостi 1  аудиторська фiрма впровадила комплексну систему контролю якостi, що включає формалiзованi полiтику  та процедури стосовно дотримання вимог етики, професiйних стандартiв i застосовних законодавчих та нормативних вимог.

 

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу

 

Управлiнський персонал  несе вiдповiдальнiсть за складання i достовiрне подання iнформацiї Звiту про корпоративне управлiння вiдповiдно до встановлених критерiїв та за таку систему внутрiшнього контролю, яку управлiнський персонал визначає потрiбною для того, щоб забезпечити складання iнформацiї Звiту про корпоративне управлiння, що не мiстить суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки.

Тi, кого надiлено найвищими повноваженнями, несуть вiдповiдальнiсть за нагляд за процесом формування iнформацiї Звiту про корпоративне управлiння.

Вiдповiдно до статтi 7 Закону України вiд 21 грудня 2017 року №  2258 "Про аудит фiнансової звiтностi та аудиторську дiяльнiсть" посадовi особи  несуть вiдповiдальнiсть за повноту i достовiрнiсть документiв та iншої iнформацiї, що були наданi  для виконання цього завдання.

 

Наша вiдповiдальнiсть

 

Метою завдання з надання впевненостi було отримання обгрунтованої впевненостi, що iнформацiя Звiту про корпоративне управлiння в цiлому не мiстить суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства або помилки, та складання звiту аудитора, що мiстить нашу думку.

Обгрунтована впевненiсть є високим рiвнем впевненостi, проте не гарантує, що виконане завдання з надання впевненостi вiдповiдно до МСЗНВ 3000, завжди виявить суттєве викривлення, коли таке iснує. Викривлення можуть бути результатом шахрайства або помилки; вони вважаються суттєвими, якщо окремо або в сукупностi, як обгрунтовано очiкується, вони можуть впливати на рiшення користувачiв, що приймаються на основi цiєї iнформацiї Звiту про корпоративне управлiння.

Виконуючи завдання з надання впевненостi вiдповiдно до вимог МСЗНВ 3000, ми використовуємо професiйне судження та професiйний скептицизм протягом всього завдання.

Окрiм того, ми:

-           iдентифiкуємо та оцiнюємо ризики суттєвого викривлення iнформацiї Звiту про корпоративне управлiння внаслiдок шахрайства чи помилки, розробляємо та виконуємо аудиторськi процедури у вiдповiдь на цi ризики, та отримуємо аудиторськi докази, що є достатнiми та прийнятними для використання їх як основи для нашої думки. Ризик невиявлення суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства є вищим, нiж для викривлення внаслiдок помилки, оскiльки шахрайство може включати змову, пiдробку, навмиснi пропуски, невiрнi твердження або нехтування заходами внутрiшнього контролю;

-           отримуємо розумiння заходiв внутрiшнього контролю, що стосуються завдання з надання впевненостi, для розробки аудиторських процедур, якi б вiдповiдали обставинам, а не для висловлення думки щодо ефективностi системи внутрiшнього контролю;

-           оцiнюємо прийнятнiсть застосованих полiтик та вiдповiдних розкриттiв iнформацiї, зроблених управлiнським персоналом;

-           оцiнюємо загальне подання, структуру та змiст iнформацiї Звiту про корпоративне управлiння включно з розкриттями iнформацiї, а також те, чи показує iнформацiя Звiту про корпоративне управлiння операцiї та подiї, що було покладено в основу її складання, так, щоб досягти достовiрного вiдображення. Ми повiдомляємо тим, кого надiлено найвищими повноваженнями, iнформацiю про запланований обсяг та час проведення процедур виконання завдання з надання впевненостi та суттєвi аудиторськi результати, виявленi пiд час виконання такого завдання, включаючи будь-якi суттєвi недолiки системи внутрiшнього контролю, якi були виявленi;

-           ми також надаємо тим, кого надiлено найвищими повноваженнями, твердження, що ми виконали доречнi етичнi вимоги щодо незалежностi, та повiдомляємо їх про всi зв'язки та iншi питання, якi могли б обгрунтовано вважатись такими, що впливають на нашу незалежнiсть, а також, де це застосовано, щодо вiдповiдних застережних заходiв.

 

Ми несемо вiдповiдальнiсть за формування нашого звiту, який грунтується на аудиторських доказах, отриманих до дати цього звiту внаслiдок дослiдження зокрема, але не виключно, таких джерел як:  статуту, протоколiв засiдання наглядової ради, протоколiв засiдання виконавчої дирекцiї, протоколiв зборiв акцiонерiв, внутрiшнiх регламентiв щодо призначення та звiльнення посадових осiб, трудовi угоди (контракти) з посадовими особами товариства, данi депозитарiю про склад акцiонерiв.

 

Ми вважаємо, що отриманi нами аудиторськi докази є достатнiми i прийнятними для використання їх як основи для нашої думки.

 

Думка

 

На нашу думку, iнформацiя Звiту про корпоративне управлiння Приватного акцiонерного товариства "ПМК "Волинь"  за рiк, що закiнчився 31 грудня 2020 року,  що додається, складена у усiх суттєвих аспектах, вiдповiдно до вимог пунктiв 5-9 частини 3 статтi 40-1 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" та пiдпунктiв 5-9 пункту 4 роздiлу VII додатка 38 до "Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв"

 

Iнша iнформацiя Звiту про корпоративне управлiння

 

Управлiнський персонал товариства несе вiдповiдальнiсть за iншу iнформацiю, яка включається до Звiту про корпоративне управлiння  та подається в такому звiтi з врахуванням вимог пiдпунктiв 1-4 пункту 4 роздiлу VII додатка 38 до Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв, затвердженого рiшення Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 3 грудня 2013 № 2826.

Iнша iнформацiя Звiту про корпоративне управлiння включає:

1) посилання на:

а) власний кодекс корпоративного управлiння, яким керується товариство;

б) iнший кодекс корпоративного управлiння, який товариство добровiльно вирiшило застосовувати;

в) всю вiдповiдну iнформацiю про практику корпоративного управлiння, застосовувану понад визначенi законодавством вимоги.

2) якщо товариство вiдхиляється вiд положень кодексу корпоративного управлiння, зазначеного в пiдпунктах "а" або "б" пункту 1 - пояснення товариства, вiд яких частин кодексу корпоративного управлiння воно вiдхиляється i причини таких вiдхилень. Якщо товариство прийняло рiшення не застосовувати деякi положення кодексу корпоративного управлiння, зазначеного в пiдпунктах "а" або "б" пункту 1, воно обгрунтовує причини таких дiй;

3) iнформацiю про проведенi загальнi збори акцiонерiв (учасникiв) та загальний опис прийнятих на зборах рiшень;

4) персональний склад наглядової ради та колегiального виконавчого органу (за наявностi), їхнiх комiтетiв (за наявностi), iнформацiю про проведенi засiдання та загальний опис прийнятих на них рiшень

Наша думка щодо iнформацiї Звiту про корпоративне управлiння не поширюється на  iншу iнформацiю, зазначену в пунктах 1-4 частини 3 статтi 40-1 Закону України вiд 23 лютого 2006 року № 3480 "Про цiннi папери та фондовий ринок", i ми не надаємо висновок з будь-яким рiвнем впевненостi щодо такої iнформацiї.

Якщо на основi проведеної нами роботи ми доходимо висновку, що iснує суттєве викривлення цiєї iншої iнформацiї, ми зобов'язанi повiдомити про цей факт.

Ми не виявили таких фактiв, якi б необхiдно було включити до звiту. Проте у третьому  кварталi  не проводились  засiдання наглядової ради товариства, що вiдображено у звiтi.

 

 

Директор                                                                                                             С. М. Кориневський

 

Номер реєстрацiї в Реєстрi аудиторiв та суб'єктiв аудиторської дiяльностi 101972.

Аудиторська фiрма "Серко" (код ЄДРПОУ 20135311) включена до Реєстру аудиторiв та суб'єктiв аудиторської дiяльностi за №  0383.

Адреса аудитора:

Україна, 43005

м.Луцьк,

вул. 8 Березня,1, к. 415

т. (0332) 23-22-20

9 квiтня 2021 року

 

 

 

 

11) Інформація, передбачена Законом України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринку фінансових послуг" (для фінансових установ)

-

 

 


VIII. Інформація про осіб, що володіють 5 і більше відсотками акцій емітента

Найменування юридичної особи

Ідентифікаційний код юридичної особи

Місцезнаходження

Кількість акцій (шт.)

Від загальної кількості акцій (у відсотках)

Кількість за видами акцій

Прості іменні

Привілейовані іменні

Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Волинський центр сприяння бiзнесу"

30473718

43000, Україна, Волинська обл., - р-н, Луцьк, Електроапаратна,4

170 533

8,05

170 533

0

Прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) фізичної особи

Кількість акцій (шт.)

Від загальної кількості акцій (у відсотках)

Кількість за типами акцій

Прості іменні

Привілейовані іменні

Данiлiна Лiна Олексiївна

1 878 913

88,77

1 878 913

0

Усього

2 049 446

96,82

2 049 446

0


X. Структура капіталу

 

Тип та/або клас акцій

Кількість акцій (шт.)

Номінальна вартість (грн)

Права та обов'язки

Наявність публічної пропозиції та/або допуску до торгів на фондовій біржі в частині включення до біржового реєстру

акцiї простi iменнi

2 116 480

0,25

Права та обов'язки акцiонерiв у вiдповiдностi до Закону України "Про акцiонернi товариства" передбаченi Статутом Товариства. Кожна проста акцiя Товариства надає її власнику - акцiонеру однакову сукупнiсть прав, включаючи права: брати участь в управлiннi Товариством,  отримання дивiдендiв; право на отримання iнформацiї про господарську дiяльнiсть Товариства; право на отримання у разi лiквiдацiї Товариства частини його майна або вартостi частини майна Товариства,  акцiонери Товариства також мають iншi права, передбаченi актами законодавства та Статутом. Акцiонер - власник простих акцiй Товариства має переважне право придбавати розмiщуванi Товариством простi акцiї у процесi приватного розмiщення акцiй  (крiм випадку прийняття загальними зборами рiшення про невикористання такого права) пропорцiйно частцi належних йому простих акцiй у загальнiй кiлькостi простих акцiй.

Акцiонери Товариства зобов'язанi: дотримуватися Статуту, iнших внутрiшнiх Положень та документiв Товариства; виконувати рiшення загальних зборiв, iнших органiв Товариства, виданi в межах наданих їм повноважень; виконувати свої зобов'язання перед Товариством, у тому числi пов'язанi з майновою участю; оплачувати акцiї у розмiрi, в порядку та засобами, що передбаченi Статутом та рiшеннями вiдповiдних органiв Товариства; не розголошувати комерцiйну таємницю та конфiденцiйну iнформацiю про дiяльнiсть Товариства. нести iншi обов'язки, встановленi чинним законодавством України.

 

публiчної пропозицiї та допуску до торгiв нафондовiй бiржi не має, до бiржового реєстру не включенi             

Примітки:

Випуск iнших цiнних паперiв Товариством не здiйснювався. Випущенi Товариством акцiї iснують в бездокументарнiй формi.



XI. Відомості про цінні папери емітента

1. Інформація про випуски акцій емітента

Дата реєстрації випуску

Номер свідоцтва про реєстрацію випуску

Найменування органу, що зареєстрував випуск

Міжнародний ідентифікаційний номер

Тип цінного папера

Форма існування та форма випуску

Номінальна вартість (грн)

Кількість акцій (шт.)

Загальна номінальна вартість (грн)

Частка у статутному капіталі (у відсотках)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

14.06.2010

15/03/1/10

Волинське теруправлiння ДКЦПФР

UA4000145791

Акція проста бездокументарна іменна

Бездокументарні іменні

0,25

2 116 480

529 120

100

Опис

У звязку з прийнятим рiшенням загальними зборами акцiонерiв про змiну типу товариства на приватне акцiонерне товариство "ПМК "ВОЛИНЬ" , Волинським територiальним управлiнням ДКЦПФР видано свiдоцтво про реєстрацiю випуску акцiй за №15/03/1/10 вiд 14.06.2010р., дата видачi 14.07.2011р. Iнформацiя про внутрiшнi ринки, на яких здiйснюється торгiвля цiнними паперами емiтента: торгiвля на внутрiшнiх ринках - не здiйснювалась. Iнформацiя про зовнiшнi ринки, на яких здiйснюється торгiвля цiнними паперами емiтента: торгiвля на зовнiшнiх ринках -  не здiйснювалась. Iнформацiя щодо факту лiстингу/делiстингу цiнних паперiв емiтента на фондових бiржах: ЦП не проходили процедуру лiстингу/делiстингу.

 


10. Інформація про загальну кількість голосуючих акцій та кількість голосуючих акцій, права голосу за якими обмежено, а також кількість голосуючих акцій, права голосу за якими за результатами обмеження таких прав передано іншій особі

 

Дата реєстрації випуску

Номер свідоцтва про реєстрацію випуску

Міжнародний ідентифікаційний номер

Кількість акцій у випуску (шт.)

Загальна номінальна вартість (грн)

Загальна кількість голосуючих акцій (шт.)

Кількість голосуючих акцій, права голосу за якими обмежено (шт.)

Кількість голосуючих акцій, права голосу за якими за результатами обмеження таких прав передано іншій особі (шт.)

1

2

3

4

5

6

7

8

14.06.2010

15/03/1/10

UA4000145791

2 116 480

529 120

1 880 915

0

0

Опис:

Обмеження права голосу за голосуючими акцiями вiдсутнє. Передачi права голосу за голосуючими акцiями не вiдбувалось.

 


 

XIII. Інформація про господарську та фінансову діяльність емітента

1. Інформація про основні засоби емітента (за залишковою вартістю)

Найменування основних засобів

Власні основні засоби (тис. грн)

Орендовані основні засоби (тис. грн)

Основні засоби, усього (тис. грн)

на початок періоду

на кінець періоду

на початок періоду

на кінець періоду

на початок періоду

на кінець періоду

1. Виробничого призначення:

0

0

0

0

0

0

  будівлі та споруди

0

0

0

0

0

0

  машини та обладнання

0

0

0

0

0

0

  транспортні засоби

0

0

0

0

0

0

  земельні ділянки

0

0

0

0

0

0

  Інші

0

0

0

0

0

0

2. Невиробничого призначення:

17 796,5

15 520,9

0

0

17 796,5

15 520,9

  будівлі та споруди

0

0

0

0

0

0

  машини та обладнання

48,9

29,2

0

0

48,9

29,2

  транспортні засоби

0

0

0

0

0

0

  земельні ділянки

0

0

0

0

0

0

  інвестиційна нерухомість

17 741,7

15 485,8

0

0

17 741,7

15 485,8

  Інші

5,9

5,9

0

0

5,9

5,9

Усього

17 796,5

15 520,9

0

0

17 796,5

15 520,9

Опис

Мiсце розташування основних засобiв за мiсцем знаходженням товариства. Використання основних засобiв здiйснюється за їх цiльовим призначенням. Ступiнь та умови користування майна - користування майном вiдбувається за потребами господарської дiяльностi товариства. Термiни користування основними засобами: будiвлями i спорудами в середньому 50 рокiв, машинами i обладнаннями - 40 рокiв, iншими - 10 рокiв. Основними засобами товариство користується на таких умовах: використання засобiв здiйснюється за їх цiльовим призначенням.Основних засобiв виробничого призначення та орендованих основних засобiв емiтент немає. Первiсна вартiсть основних засобiв на кiнець звiтного перiоду складає 45532.7 тис.грн. Ступiнь зносу основних засобiв - 66 %. Ступiнь використання основних засобiв - 95 %. Сума нарахованого зносу - 30011,8 тис. грн. Суттєвих змiн у вартостi основних засобiв протягом звiтного року не спостерiгалося. Обмежень на використання майна емiтента немає.

 

2. Інформація щодо вартості чистих активів емітента

Найменування показника

За звітний період

За попередній період

Розрахункова вартість чистих активів (тис.грн)

14 503,4

16 671,2

Статутний капітал (тис.грн)

529,1

529,1

Скоригований статутний капітал (тис.грн)

529,1

529,1

Опис

Розрахунок чистих активiв за звiтний та попереднiй перiоди здiйснено згiдно з Методичними рекомендацiями щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерного товариства, схвалених рiшенням ДКЦПФР вiд 17.11.2004 р. № 485, та згiдно Нацiонального положення (стандарт) бухгалтерського облiку "19" Об'єднання пiдприємств, затвердженого Наказом Мiнiстерства фiнансiв України 07.09.1999р №163, згiдно якого чистi активи - це активи  пiдприємства  за  вирахуванням  його

зобов'язань.

 Розрахунок проведено за даними Балансу: розрахункова вартiсть чистих активiв = (Ряд. 1095 + ряд. 1195 + ряд. 1200) - - (ряд. 1595 + ряд. 1695 + ряд. 1700)

 

Висновок

Розрахункова вартiсть чистих активiв бiльша статутного капiталу , що  вiдповiдає вимогам  частини третьої статтi 155 Цивiльного кодексу України.

 

3. Інформація про зобов'язання та забезпечення емітента

Види зобов’язань

Дата виникнення

Непогашена частина боргу (тис. грн)

Відсоток за користування коштами (відсоток річних)

Дата погашення

Кредити банку

X

0

X

X

у тому числі:

 

Зобов’язання за цінними паперами

X

0

X

X

у тому числі:

 

за облігаціями (за кожним власним випуском):

X

0

X

X

за іпотечними цінними паперами (за кожним власним випуском):

X

0

X

X

за сертифікатами ФОН (за кожним власним випуском):

X

0

X

X

за векселями (всього)

X

0

X

X

за іншими цінними паперами (у тому числі за похідними цінними паперами) (за кожним видом):

X

0

X

X

за фінансовими інвестиціями в корпоративні права (за кожним видом):

X

0

X

X

Податкові зобов'язання

X

264,4

X

X

Фінансова допомога на зворотній основі

X

0

X

X

Інші зобов'язання та забезпечення

X

1 523,1

X

X

Усього зобов'язань та забезпечень

X

1 787,5

X

X

Опис

Емiтент зобов'язань за довгостроковими та  короткостроковими кредитами банку не має. Емiтент зобов'язань за облiгацiями не має. Емiтент зобов'язань за iпотечними цiнними паперами не має. Товариство зобов'язань за сертифiкатами ФОН не має. Емiтент зобов'язань за векселями не має. Емiтент зобов'язань за iншими цiнними паперами (у тому числi за похiдними цiнними паперами) не має. Емiтент зобов'язань за фiнансовими iнвестицiями в корпоративнi права не має.

 

6. Інформація про осіб, послугами яких користується емітент

Повне найменування юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи

Публiчне акцiонерне товариство "Нацiональний депозитарiй України"

Організаційно-правова форма

Публічне акціонерне товариство

Ідентифікаційний код юридичної особи

30370711

Місцезнаходження

04107, Україна, Київська обл., - р-н, Київ, Тропiнiна, 7г

Номер ліцензії або іншого документа на цей вид діяльності

не має

Найменування державного органу, що видав ліцензію або інший документ

не має

Дата видачі ліцензії або іншого документа

 

Міжміський код та телефон

(044) 591-04-04

Факс

 (044) 591-04-24

Вид діяльності

депозитарну дiяльнiсть Центрального депозитарiю

Опис

ПАТ "Нацiональний Депозитарiй України" здiйснює свою дiяльнiсть без лiцензiї та дiє на пiдставi Правил Центрального депозитарiю цiнних паперiв. Надає Емiтенту послуги щодо обслуговування випуску цiнних паперiв.

 

Повне найменування юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи

Аудиторська фiрма "СЕРКО"

Організаційно-правова форма

Приватне підприємство

Ідентифікаційний код юридичної особи

20135311

Місцезнаходження

43005, Україна, Волинська обл., - р-н, Луцьк, 8 Березня, 1/415

Номер ліцензії або іншого документа на цей вид діяльності

СВ № 0383

Найменування державного органу, що видав ліцензію або інший документ

Аудиторська палата України

Дата видачі ліцензії або іншого документа

 

Міжміський код та телефон

(0332) 23-22-20

Факс

(0332) 23-22-20

Вид діяльності

аудиторська дiяльнiсть

Опис

АФ "СЕРКО" залучалася для  надання обгрунтованої впевненостi щодо  висловлення думки та перевiрки iнформацiї, яка включена до складу звiту про корпоративне управлiння Приватного акцiонерного товариства "ПМК "Волинь".

 

Повне найменування юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи

Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Група Iнвестицiйний Стандарт"

Організаційно-правова форма

Товариство з обмеженою відповідальністю

Ідентифікаційний код юридичної особи

 35830798

Місцезнаходження

83017, Україна, Донецька обл., - р-н, Донецьк, Овнатаняна,4

Номер ліцензії або іншого документа на цей вид діяльності

АЕ 286674

Найменування державного органу, що видав ліцензію або інший документ

НКЦПФР

Дата видачі ліцензії або іншого документа

10.10.2014

Міжміський код та телефон

(050) 680-18-38

Факс

(050) 680-18-38

Вид діяльності

депозитарна дiяльнiсть депозитарної установи

Опис

Юридична адреса:83017, м.Донецьк, вул. Овнатаняна,4

Тимчасово: 84551, Донецька область, Бахмутський район, м.Часiв Яр, вул. Центральна, 1 юридичний вiддiл.

Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Група Iнвестицiйний Стандарт"здiйснює професiйну дiяльнiсть на фондовому ринку, а саме депозитарну дiяльнiсть депозитарсної установи, в якого вiдкрито рахунки в цiнних паперах власниками акцiй.

 

Повне найменування юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи

ДУ "Агентство з розвитку iнфраструктури фондового ринку України"

Організаційно-правова форма

Інші організаційно-правові форми

Ідентифікаційний код юридичної особи

21676262

Місцезнаходження

03150, УКраїна, Київська обл., - р-н, Київ, Антоновича,51 оф.1206

Номер ліцензії або іншого документа на цей вид діяльності

DR/00002/ARM

Найменування державного органу, що видав ліцензію або інший документ

НКЦПФР

Дата видачі ліцензії або іншого документа

18.02.2019

Міжміський код та телефон

(044) 287-56-70

Факс

(044) 287-56-73

Вид діяльності

Дiяльнiсть з подання звiтностi та/або адмiнiстративних даних до НКЦПФР

Опис

Надає емiтенту послугу з подання звiтностi до НКЦПФР.

 

Повне найменування юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи

ДУ "Агентство з розвитку iнфраструктури фондового ринку України"

Організаційно-правова форма

Інші організаційно-правові форми

Ідентифікаційний код юридичної особи

21676262

Місцезнаходження

03150, Україна, Київська обл., - р-н, Київ, Антоновича,51 оф.1206

Номер ліцензії або іншого документа на цей вид діяльності

DR/00001/APA

Найменування державного органу, що видав ліцензію або інший документ

НКЦПФР

Дата видачі ліцензії або іншого документа

18.02.2019

Міжміський код та телефон

(044) 287-56-70

Факс

(044) 287-56-73

Вид діяльності

Дiяльнiсть з оприлюднення регульованої iнформацiї вiд iменi учасникiв фондового ринку

Опис

Надає емiтенту послугу з оприлюднення регульованої iнформацiї.

 

 

ФІНАНСОВИЙ ЗВІТ

суб'єкта малого підприємництва

 

КОДИ

 

Дата (рік, місяць, число)

2021.01.01

Підприємство

ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ПМК "ВОЛИНЬ"

за ЄДРПОУ

03566498

Територія

Волинська область, м.Луцьк

за КОАТУУ

0710100000

Організаційно-правова форма господарювання

Акціонерне товариство

за КОПФГ

230

Вид економічної діяльності

Надання в оренду й експлуатацію  власного чи орендованого нерухомого майна

за КВЕД

68.20

Середня кількість працівників, осіб: 8

Одиниця виміру: тис.грн. з одним десятковим знаком

Адреса, телефон: 43020, Волинська обл., 0 р-н, м.Луцьк, Електроапаратна,4, (0332) 28-78-77

 

1. Баланс

на 31.12.2020 p.

Форма №1-м

 

Код за ДКУД

1801006

Актив

Код рядка

На початок звітного року

На кінець звітного періоду

1

2

3

4

I. Необоротні активи

 

 

 

Незавершені капітальні інвестиції

1005

62,3

74,6

Основні засоби

1010

17796,5

15520,9

    первісна вартість

1011

45532,7

45532,7

    Знос

1012

(27736,2)

(30011,8)

Довгострокові біологічні активи

1020

0

0

Довгострокові фінансові інвестиції

1030

0

0

Інші необоротні активи

1090

0

0

Усього за розділом I

1095

17858,8

15595,5

II. Оборотні активи

 

 

 

Запаси:

1100

6,8

170,8

    у тому числі готова продукція

1103

0

0

Поточні біологічні активи

1110

0

0

Дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги

1125

423,3

506,5

Дебіторська заборгованість за розрахунками з бюджетом

1135

9

0

    у тому числі з податку на прибуток

1136

0

0

Інша поточна дебіторська заборгованість

1155

219,5

27,7

Поточні фінансові інвестиції

1160

0

0

Гроші та їх еквіваленти

1165

12,7

-9,6

Витрати майбутніх періодів

1170

0

0

Інші оборотні активи

1190

0

0

Усього за розділом II

1195

671,3

695,4

III. Необоротні активи, утримувані для продажу, та групи вибуття

1200

0

0

Баланс

1300

18530,1

16290,9

 

Пасив

Код рядка

На початок звітного року

На кінець звітного періоду

1

2

3

4

I. Власний капітал

 

 

 

Зареєстрований (пайовий) капітал

1400

529,1

529,1

Додатковий капітал

1410

17014,6

14897,9

Резервний капітал

1415

0

0

Нерозподілений прибуток (непокритий збиток)

1420

-872,5

-923,6

Неоплачений капітал

1425

(0)

(0)

Усього за розділом I

1495

16671,2

14503,4

II. Довгострокові зобов`язання, цільове фінансування та забезпечення

1595

84,9

0

III. Поточні зобов'язання

 

 

 

Короткострокові кредити банків

1600

0

0

Поточна кредиторська заборгованість за: довгостроковими зобов'язаннями

1610

0

0

    товари, роботи, послуги

1615

45,1

42,3

    розрахунками з бюджетом

1620

8

264,4

    у тому числі з податку на прибуток

1621

0

0

    розрахунками зі страхування

1625

7,4

0

    розрахунками з оплати праці

1630

15,5

0

Доходи майбутніх періодів

1665

0

0

Інші поточні зобов'язання

1690

1698

1480,8

Усього за розділом III

1695

1774

1787,5

IV. Зобов'язання, пов'язані з необоротними активами, утримуваними для продажу, та групами вибуття

1700

0

0

Баланс

1900

18530,1

16290,9

Примітки: Фiнансова звiтнiсть на пiдприємствi складена вiдповiдно вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" (зi змiнами та доповненнями) №996-XIV вiд 16.07.1999р. та нацiональним положенням (стандартам) бухгалтерського облiку.

 


2. Звіт про фінансові результати

за 2020 рік

Форма №2-м

 

Код за ДКУД

1801007

Стаття

Код рядка

За звітний період

За аналогічний період попереднього року

1

2

3

4

Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)

2000

648,1

1238,2

Інші операційні доходи

2120

886,5

1039,1

Інші доходи

2240

77,2

0

Разом доходи (2000 + 2120 + 2240)

2280

1611,8

2277,3

Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)

2050

(0)

(0)

Інші операційні витрати

2180

(1661,9)

(2268,5)

Інші витрати

2270

(1)

(0)

Разом витрати (2050 + 2180 + 2270)

2285

(1662,9)

(2268,5)

Фінансовий результат до оподаткування (2280 - 2285)

2290

-51,1

8,8

Податок на прибуток

2300

(0)

(1,6)

Чистий прибуток (збиток) (2290 - 2300)

2350

-51,1

7,2

Примітки: Визначення виручки вiд реалiзацiї та фiнансових результатiв дiяльностi, порядок обчислення податкових та iнших обов'язкових платежiв проводилось Товариством у звiтному перiодi, у порядку, передбаченому нормативними актами України з питань бухгалтерського облiку та звiтностi. За результатами фiнансово - господарської дiяльностi 2020 р. товариство отримало збиток в сумi  51,1тис. грн.

 

Керівник                                            Стахова Тетяна Леонтiївна

 

Головний бухгалтер                         Король Тетяна Петрiвна


XVI. Твердження щодо річної інформації

Керiвна особа Емiтента, яка здiйснює управлiнськi функцiї та пiдписує рiчну iнформацiю емiтента, стверджує про те, що, наскiльки це їй вiдомо, рiчна фiнансова звiтнiсть за 2020 рiк, пiдготовлена вiдповiдно до стандартiв бухгалтерського облiку, що вимагаються згiдно iз Законом України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", мiстить достовiрне та об'єктивне подання iнформацiї про стан активiв, пасивiв, фiнансовий стан, прибутки та збитки емiтента, а також про те, що звiт керiвництва включає достовiрне та об'єктивне подання iнформацiї про розвиток i здiйснення господарської дiяльностi i стан емiтента, разом з описом основних ризикiв та невизначеностей, з якими вони стикаються у своїй господарськiй дiяльностi.

Вiд iменi керiвництва - Голова правлiння ПрАТ "ПМК "Волинь" Стахова Тетяна Леонтiївна.

 

XIX. Відомості щодо особливої інформації та інформації про іпотечні цінні папери, що виникала протягом звітного періоду

Дата виникнення події

Дата оприлюднення Повідомлення (Повідомлення про інформацію) у загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР або через особу, яка провадить діяльність з оприлюднення регульованої інформації від імені учасників фондового ринку

Вид інформації

1

2

3

21.10.2020

 

Відомості про зміну складу посадових осіб емітента

Файли для завантаження: